Dit ben ik, MRS.JYM

Carlijn Verbeek
Founder & CEO

 

Dit ben ik

Ik ben Carlijn, 33 jaar oud, getrouwd met Frank en moeder van twee dochters, Juliette & Maxime. 6 en 4 jaar. Twee kleine, lieve en ondeugende meisjes, mijn wereld!
Na mijn studie aan de hotelschool ben ik in een hotel gaan werken. Toen ik daarna bij de KLM terecht kwam als stewardess dacht ik dat ik mijn droombaan had gevonden. Ik kon de wereld zien, veel nieuwe mensen ontmoeten en prachtige culturen ontdekken. Hiervan is niks gelogen, het is een geweldige baan. Maar toen ik kindjes kreeg schreeuwde mijn moederhart dat ik liever thuis was dan een à twee keer per maand aan de andere kant van de wereld.
Mijn hele leven lang heb ik geweten dat ik iets creatiefs wilde doen, maar hoe ik dat in een baan kon gieten zonder creatieve opleiding wist ik niet, dus bleef ik hangen waar ik was.

Mijn vader werd ziek en overleed

Toen mijn vader in februari 2016 heel ernstig ziek bleek te zijn, stond mijn wereld op z’n kop. Na veel bijzondere en mooie gesprekken is hij een half jaar later overleden. Mijn vader is net 65 jaar geworden en zijn laatste woorden waren dat hij dankbaar was. Iets waar ik nu trots op ben, maar toen om kon janken. Ik was verdwaald en mezelf kwijt. Door de jetlags en het verdriet kon ik niet meer slapen en dat leidde tot een soort burn-out.

Ik ben opzoek gegaan naar mezelf

Wie ben ik? Wat doe ik het liefst? Waar word ik blij van? Waar wordt mijn gezin blij van? In het begin de aller moeilijkste vragen. Maar ik heb gesprekken gevoerd met deskundigen en een coach, ik ben gaan luisteren naar podcasts en gaan mediteren. Daarnaast ben ik me gaan verdiepen in ‘the law of attraction’, ik ben elke avond mijn dankbaarheden gaan opschrijven en de uitspraak van Michael Pilarczyk ‘Leef je mooiste leven’ is blijven hangen.

Een leuke en blije moeder zijn

Om mijn mooiste leven te leven moest ik mezelf gaan vinden en iets doen met mijn creatieve ideeën. Mijn drijfveer was dat ik een leuke en blije moeder wilde zijn, voor mezelf en voor mijn kindjes.
Ik ben gaan kalligraferen en via die weg terecht gekomen bij het grafisch ontwerpen. Ik wist dat dit mijn weg was. Er kwam rust en vertrouwen in mezelf, iets wat ik nooit eerder had ervaren.

Goodbye KLM, hallo nieuwe wereld

Ik kreeg de kans om bij een vriendinnetje te gaan werken en heb mijn baan bij de KLM opgezegd. Iets waar ik heel lang over heb getwijfeld maar de beste beslissing is geweest. Mijn nieuwe werk kon vanuit huis en daarnaast kon ik het grafisch ontwerpen verder gaan ontwikkelen. Ik ben kaarten en kalenders gaan maken, en liet deze in kleine aantallen drukken. Hier werd zo enthousiast op gereageerd, waar ik zelf weer heel enthousiast van werd dat ik besloot hier iets van te gaan maken. Mijn eigen bedrijf… Wow! Dat klonk wel heel gaaf!

Mijn bedrijf, mijn dochters, mijn leven

De naam van mijn bedrijf moest iets persoonlijks hebben. Toen kwam ik op MRS.JYM. Persoonlijker kan het niet: M.R.S. zijn de initialen van mijn jongste dochter Maxime Robine Sophie en J.Y.M. zijn de initialen van mijn oudste dochter Juliette Yvonne Margaretha. Met knikkende knieën ben ik samen met Juul & Max naar de KvK gegaan, en ineens was het écht, MRS.JYM B.V. was geboren!

Een glimlach op mijn gezicht

Met mijn producten wil ik mezelf en anderen blij maken. Dat klinkt natuurlijk heel cliché maar niks is minder waar. Als ik achter mijn computer zit bedenk ik me altijd hoe het bij een ander in de kamer ligt. Of misschien zelfs wel in een hele toffe winkel. Ik droom groot en er verschijnt een glimlach op mijn gezicht als ik hier aan denk.

De nét iets andere dingetjes

Ik hou zelf ontzettend van winkelen en dan vooral de nét iets andere, aparte dingetjes uitzoeken en dan het liefst ook nog voor een leuke prijs! Dit is dus wat MRS.JYM moest worden: Leuke, net iets andere producten die ook nog goed te betalen zijn.

Dankbaarheid…

De laatste woorden van mijn vader waren dankbaarheid, nu begrijp ik wat hij daarmee bedoelde. Dankbaar ben ik voor het proces waar ik doorheen ben gegaan het afgelopen jaar. Dankbaar ben ik voor mijn bedrijf wat is geboren uit dit proces. Dankbaar ben ik voor mijn man en kinderen en de lieve mensen in mijn omgeving die mij hebben geholpen in dit proces. En ik ben zelfs dankbaar voor wie ik nu ben en wat ik doe. Iets wat ik nooit gedacht had ooit te zullen zeggen…
Dank je pap!